Blog: Bezoek van de commissaris van de koning

Wanneer je bijgelovig zou zijn, dan denk je dat een bezoek op vrijdag de 13e een minder gelukkig moment is. In de praktijk bleek dit reuze mee te vallen! Als nieuwbakken fractievoorzitter mocht ik aanschuiven bij het lunchgesprek samen met de CdK, het college en de overige fractievoorzitters.

Niet alle fractievoorzitters konden aanwezig zijn. Als hardwerkende ondernemer kan ik dat goed begrijpen. Het is niet gemakkelijk om overal aanwezig te zijn wanneer je ook nog een baan hebt naast je werk als fractielid / -voorzitter. Het bezoek van Jorritsma was voor mij in ieder gevalwel een reden om een dag vrij te nemen (en dat het ook kon). Het was plezierig om te zien dat de CdK goed benaderbaar is. Hij deelde zijn visie op meerdere terreinen met ons. Daarbij durfde hij ook zijn persoonlijke visie aan te geven, zonder dat hij die ons wilde opdringen. Zonder op alle details in te kunnen gaan mag ik wel verklappen dat Jorritsma erg positief was over de financiĆ«le positie van Ooststellingwerf. Ook gaf hij aan met belangstelling "onze invulling" van de decentralisatie (Zelfstandige gebiedsteams - red) te willen volgen. Het geven van eigenverantwoordelijkheid sprak hem als liberaal vanzelfsprekend erg aan. 

Verder gaf Jorritsma aan dat de start van Ecomunity Center een goede zaak is voor onze regio. Hetzelfde geldt voor de N381 en al de ontwikkelingen die e.e.a. met zich meebrengt. 

Voor mij persoonlijk was het een nieuwe ervaring om op deze manier met onze provinciale bestuurders in gesprek te zijn. Niet voor niets heb ik aangegeven dat ik mij op termijn graag provinciaal wil gaan inzetten. Vooralsnog ben ik blij dat ik de keuze voor Ooststellingwerf heb kunnen maken. 

Nu de verkiezingen afwachten! 

Ik stem VVD, u ook?

Rineke Valk - fractievoorzitter