Verslag extra informatieavond Diftar+

Woensdag 21 november jongstleden was de VVD aanwezig bij de extra informatieavond die de gemeente organiseerde rond het onderwerp Diftar+.

© openbare publicatie

De afgelopen tijd was er op de Social Media veel te doen over Diftar+ Het college heeft daarom besloten om een extra informatieavond te organiseren. Tijdens die informatieavond werden de zaken die nog onduidelijk waren en de vele misvattingen die er waren goed door de wethouder en Omrin uitgelegd.


In onze gemeente maken wij al jaren gebruik van Diftar (geDIFferentieerd TARief). De extra prikkel van de aangepaste tarifering om middels betere scheiding de hoeveelheid afval daadwerkelijk te beperken wordt echter pas vanaf volgend jaar ingevoerd.


Een gezin dat afval voorkomt en goed sorteert zal dan een lagere afvalfactuur ontvangen, want met Diftar+ wordt iedereen nog meer verantwoordelijk voor zijn afval. Het doel van Diftar is de afval beperken en de kosten eerlijk verdelen. Naarmate je minder afval meegeeft hoef je minder te betalen. Hierdoor sla je dus twee vliegen in één klap. Je bent goed bezig voor het milieu en het zorgt voor lastenverlichting voor de inwoners.  Uiteraard zullen we ten aanzien van dat laatste aspect de vinger wel goed aan de pols houden en aan de bel trekken als blijkt dat dit niet het geval is terwijl er wel goed wordt gescheiden, maar dat zal pas later uit de metingen kunnen blijken.

Zet cookies aan om de video te tonen.