VVD Ooststellingwerf wenst een ieder een goede jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar!

Het is de laatste dag van het jaar. We kijken hier even op terug. En we kijken vooral met vertrouwen naar de toekomst. En natuurlijk wensen we iedereen een gelukkig Nieuwjaar!

Het is de laatste dag van het jaar. In dat bijna voorbije jaar kijkt de VVD Ooststellingwerf even terug en vooruit.

 

Er is het nodige gepasseerd in de lokale politiek. De VVD heeft zich ingespannen om het bestemmingsplan voor het Oude Dorp op orde te krijgen. Op voorstel van de VVD is het vaststellen van het bestemmingsplan on hold gezet, en de wethouder opgeroepen om in gesprek te gaan met de ondernemers. Zoals u onlangs in de krant heeft kunnen lezen, is de lucht geklaard en “staan de neuzen in dezelfde richting”.

 

Samen met D66 en GroenLinks heeft de VVD een amendement opgesteld ingediend die de gemeente oproept om meer aandacht te besteden aan de positie van de LHBTI gemeenschap, door daar aandacht aan te geven in de Visie op de Samenleving en de bijbehorende Doelenboom. De wethouder had de brief gelezen die de staatssecretaris over dit onderwerp had geschreven en steunde dit amendement, die vervolgens door de raad werd aangenomen.

 

In Donkerbroek leeft de wens om een DoarpsSintrum te bouwen. Het hele jaar, en al langer, is men daar bezig geweest om plannen te maken en door te laten rekenen. De VVD heeft zich ingespannen om de financiële steun in de gemeentebegroting opgenomen te krijgen. Voor die route ontbrak voldoende steun, maar tijdens de laatste raadsvergadering in november is alsnog een krediet voor de realisatie beschikbaar gesteld.

 

In de laatste raadvergadering van het jaar werd met unanieme steun een door de VVD en GroenLinks ingediende motie aangenomen waar het college wordt opgeroepen om een onderzoek in te stellen naar het kwijtschelden van schulden aan de gemeente, als drie jaar lang moeite is gedaan om die schulden af te lossen. Deze motie komt ten eerste ten goede aan de mensen die op dat moment niet sterk staan, maar komt uiteindelijk ten goede aan de gehele samenleving. Het komt de kinderen uit die gezinnen ten goede die een beter uitzicht krijgen op een kansrijke start; het komt ook ten goede aan de middenstand omdat meer mensen meer te besteden hebben. De resultaten van dit onderzoek komen waarschijnlijk in maart ten goede en aan de hand van dat onderzoek besluit de raad hoe we verder gaan op dit onderwerp.

 

Daarmee zijn we in het nieuwe jaar aangekomen. De VVD gaat zich ook in het komende jaar inzetten om de belangen van de inwoners en de ondernemers van Ooststellingwerf te behartigen. Voor nu wensen we iedereen een mooie jaarwisseling toe, en alvast een gelukkig nieuwjaar!