Persbericht: Fries landbouwdebat

VVD Fryslân organiseert op vrijdag 27 februari het Friese landbouw debat bij Van der Valk in Wolvega. Naast Statenlid kandidaat Nynke Koopmans zullen ook Jan Huitema (Europees Parlement) en 2e kamerlid Helma Lodders aanwezig zijn. Uiteraard zijn ook meerdere kandidaten van de VVD verkiezingslijst aanwezig. Vanuit de OWO gemeenten zijn dit onder andere Rineke Valk (8) Peter Schoute (10) Roeloef Theun Hoen (11) en Nikita Brameijer (12). De zaal is geopend vanaf 18.30. Iedereen is van harte welkom.

In de oorspronkelijke opzet was er gekozen voor een inhoudelijk debat met (een aantal) andere politieke partijen. Helaas moest de opzet van de avond op het laatste moment gewijzigd worden. “Wij hebben diverse politieke partijen uitgenodigd om samen met ons in debat te gaan, maar uiteindelijk heeft iedereen afgehaakt”, aldus Roelof Theun Hoen, nummer 11 op de Statenlijst. “Gelukkig is VVD Fryslân flexibel en vindingrijk en hebben we toch een heel interessant programma in elkaar kunnen zetten”..

De OWO gemeenten zijn blij met de komst van de VVD kopstukken naar Wolvega. “Landbouw is voor onze locale Friese economie een belangrijke aanjager”, aldus Rineke Valk; “Het is daarom goed dat we korte lijntjes hebben naar Brussel en Den Haag. Landbouw speelt natuurlijk ook een grote rol als het gaat om bijvoorbeeld natuurbeheer en de rol van de landbouw bij de gebiedsontwikkeling, genoeg redenen om hierover eens met elkaar in debat te gaan.”

VVD Fryslân wil meer voor de landbouw in Friesland. Daarbij wordt er onder andere ingezet op een aantal speerpunten, waaronder het niet onttrekken van vruchtbare landbouwgrond ten behoeve van natuur, extra ruimte voor agrariërs om te ondernemen (Haags minimum is provinciaal maximum) en het aanpakken van de ganzenproblematiek.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: http://www.vvdfriesland.nl/vvd-verkiezingsprogramma-2015-2019/