Blog: De laatste loodjes

Het is zondagavond. Vanmiddag heb ik mijn mail doorgespit, de krant gelezen en ben ik met onze campagne aan de slag geweest. Ook heb ik mijn agenda doorgekeken en ik realiseerde me ineens dat dit mijn laatste dagen zijn als fractievoorzitter van onze VVD. Dat is een gek gevoel. De laatste vijf jaar mocht ik onze afdeling als fractievoorzitter vertegenwoordigen in de raad en mocht ik het coalitie akkoord (dat zeer liberaal is) verdedigen en mede vorm geven. Prachtig, ik kan niet anders zeggen.

Natuurlijk was dit allemaal niet mogelijk zonder mijn collega fractie en steunfractie leden. Hun inspanning en geloof in het coalitie akkoord maakte het voor mij tot een mooie periode. Het doet me ook wel wat dat mijn mentor, Hans Welle, terugkeert in de raad. Iets wat hij graag met zijn Yvonne had willen delen. Zij is er helaas niet meer maar ik hoorde van Hans dat ze erg trots was dat Hans de stap nog een keer zou gaan maken. Op verzoek van Rineke Valk, de nieuwe fractievoorzitter, keert ook Leonard terug in de schaduwfractie. Daar ben ik persoonlijk erg blij mee. Leonard is een betrokken liberaal en hij heeft natuurlijk een paar jaar ervaring als schaduwfractielid. Hij gaat samen met Evert Bouma commissie samenleving doen. Rineke keert dan terug naar ruimte. Daarmee is onze fractie weer kwalitatief sterk bemand. 

En dan is het dinsdag zover. Jan Henk treedt terug en zelf word ik benoemd tot wethouder in onze gemeente. Een hele mooie uitdaging. 

De VVD van Valk, Veenhouwer en Derks (zoals Meine Jansma van de CU onlangs nog opmerkte) zal met het terugtreden van Jan Henk een ander gezicht krijgen. Maar de koers zal (zeker in het begin) niet gewijzigd worden. Wat dat betreft is er veel gebeurd de laatste jaren. Samen met CDA Ooststellingwerf en OoststellingwerfsBelang is er een nieuwe weg ingeslagen. Een weg die deze periode zijn vruchten zal moeten opleveren. Is het dan een gelopen koers? Dat geloof ik niet. 

We staan nog altijd voor een paar grote uitdagingen. Maar de fundamenten zijn gelegd. Ooststellingwerf kan met vertrouwen vooruit kijken. Dat voelt goed. Ik kan niet anders zeggen. 

Het zijn dan wel de laatste loodjes als fractievoorzitter, maar het is ook de start van een mooie nieuwe uitdaging.

Ik heb er zin in!

Sietse Derks