Persbericht: VVD Ooststellingwerf draagt Sietse Derks unaniem voor als wethouderskandidaat

Bestuur en fractie van VVD Ooststellingwerf dragen fractievoorzitter Sietse Derks (50) unaniem voor als wethouderskandidaat. De voordracht volgt op het aangekondigde vertrek van huidig wethouder Jan-Henk Veenhouwer. Veenhouwer heeft aangegeven zijn functie als wethouder niet meer te kunnen combineren met zijn nieuwe uitdaging als eigenaar van autobedrijf Siton. Derks is ruim 9 jaar actief binnen de fractie van VVD Ooststellingwerf, waarvan de laatste 5 jaar als fractievoorzitter.

 “Het vertrek van Jan-Henk kwam als een donderslag bij heldere hemel”, aldus VVD vice-fractievoorzitter Rineke Valk. “We zullen zijn unieke aanpak en enthousiasme binnen de raad gaan missen. Gelukkig hebben wij in de persoon van Sietse Derks een minstens zo gedreven en gekwalificeerde wethouderskandidaat in ons midden. Naast zijn politieke netwerk heeft hij natuurlijk ook een schat aan ervaring in het bedrijfsleven waar hij diverse directiefuncties vervulde.”

Recent had Derks binnen de VVD aangegeven dat hij beschikbaar was voor een publieke functie. Voor  zijn overstap naar de publieke sector vervulde Derks diverse (commerciële) directiefuncties bij  gerenommeerde A-merk bedrijven in de voeding en genotsmiddelen sector in binnen- en buitenland.

“Hoewel wij het vertrek van Jan-Henk betreuren, hebben wij uiteraard begrip voor zijn afweging”, aldus afdelingsvoorzitter Peter Schoute. “Gelukkig hebben wij in Ooststellingwerf meerdere geschikte wethouderskandidaten waaruit wij konden kiezen. Dat de keuze unaniem voor Derks is uigevallen geeft aan dat fractie en bestuur veel vertrouwen hebben in de keuze van Derks als nieuwe wethouderskandidaat” 

Met het aanstaande vertrek van Derks uit de raad van Ooststellingwerf zal Rineke Valk de taak van fractievoorzitter op haar nemen. Zij zal daarbij ondersteund worden door oudgediende Hans Welle die zijn rentree zal maken in de raad. VVD Ooststellingwerf wil benadrukken dat de nieuwe samenstelling van de fractie geen invloed zal hebben op de huidige koers van de partij. De fractie staat onveranderd achter het coalitieaccoord met OoststellingwerfsBelang en CDA Ooststellingwerf.