Meedoen telt!

Als je tussen de 2,5 en 3,4 miljoen per jaar overhoudt in de begroting is het tijd om een belofte in te lossen. Namelijk geld teruggeven aan de inwoners. VVD pleit voor lastenverlichting ter hoogte van 1 miljoen euro.

Meedoen telt.

Als je tussen de 2,5 en 3,4 miljoen per jaar overhoudt in de begroting is het tijd om een belofte in te lossen. Namelijk geld teruggeven aan de inwoners. VVD pleit voor lastenverlichting ter hoogte van 1 miljoen euro. Dit komt neer op bijna 100 euro per huishouden per jaar. Door de coronacrisis kampen we met een hoge inflatie dit door de stijgende kosten van o.a. levensmiddelen, benzine, bouwmaterialen en energie kosten. Over dit laatste maakt de VVD zich extra zorgen met name voor de inwoners met een laag inkomen. Hoe vangen zij die hoge gas en Electra rekening op in voorjaar 2022. Daarom stellen we ook voor om een tegoedbon van 40 euro te verstrekken aan eenieder die een uitkering van de gemeente krijgt. Te besteden aan energiebesparende producten zoals ledlampen, tochtstrip en radiatorfolie. Hiermee bespaar je een veelvoud en is het ook nog goed voor het milieu. De uitvoerbaarheid lijkt kansrijk, net als bij de kleding en schoen bonnen uitgedeeld in september van dit jaar, maar wachten we nog op groenlicht van het gemeentehuis voordat we het voorstel kunnen indienen.

 Konden we maar net zo eenvoudig een bijdrage leveren aan het tekort aan woningen in Ooststellingwerf. In elk geval wil de VVD samen met fractie Wij Lokaal en hopelijk alle andere fracties samenwerken om aan te zetten tot in de eerste plaats realiseren van starters woningen. We zijn blij met de initiatieven van diverse andere fracties in de gemeenteraad die erfpacht opnieuw leven inblazen en het college samen met ons oproepen alvast met bestemmingsplannen aan de slag te gaan.

De begrotingsbehandeling as dinsdag is voor de huidige VVD-fractie de laatste keer dat invloed uitgeoefend kan worden op de begroting en wat er voor onze inwoners bereikt wordt. Het meedoen is hierin enorm belangrijk. Alleen bereiken we niets, samen des te meer. Afgelopen 4 jaar was een rollercoaster waarin het oppositie voeren resultaten en teleurstelling opleverde. Voor ons en u telt dat we meedoen, in plaats vanaf de zijlijn toekijken.  Een terugkeer in het college is voor VVD Ooststellingwerf zeker een doel. Samenwerken in een college die Ooststellingwerf nog beter en mooier wil maken. Dit statement wil ik alvast maken. De VVD steunt goede voorstellen rondom de begroting 2022.

Namens de VVD-fractie

Sierd van Weperen.